Välj datum

Irländsk folkmusik - Quilty 25 år jubileumskonsert

Köp biljetter
150 kr – 250 kr

Speakeasy / Älmhult

fre 19 okt 2018 kl 20.00 – AVSLUTAD

Med sitt fantastiska musikanteri och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört sin publik på konserter, festivaler, workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten och inte minst genom sina tre album A Drop Of Pure, I'm Here Because I'm Here och Apples In Winter. Till jubileumsåret har Quilty även gett ut ett fjärde album under namnet ”Quilty 25”.

På jubileumskonserten bjuder Quilty på ett medryckande program med det bästa från de gångna 25 åren blandat med nya musikaliska pärlor och tidigare icke utgivna låtar.
Quilty kommer även att gästas av ELMEKÖREN med några highlights ur den gemensamma repertoaren från tidigare konsertsamarbeten. Extra allt i musikalisk högform!

Bandmedlemmarna:

🎵 Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) har spelat i irländska gruppen Eitre, div. musikaliska samarbeten med bl.a. Sofia Karlsson, Sofie Livebrant, Gunnel Mauritzon, medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Han har också ett förflutet i symfonirock-bandet Tribute på 80-talet.

🎵 Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin och sång): Gideon var under 1980-talet bandledare i ovan nämnda gruppen Tribute. Han har även turnerat med Sofia Karlsson och med klassiske tubavirtuosen Öystein Baadsvik i ett gemensamt duo-projekt. Till vardags driver Gideon en egen musikskola i Oslo.

🎵 Esbjörn Hazelius (fiol, sång och gitarr): Esbjörn är känd från produktionen "Jul i Folkton", Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson och Ale Möller Band med flera. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

🎵 Staffan Lindfors (kontrabas): Till jubileumskonserten återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i folkkära orkestern Östen med Resten.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?