Välj datum

35 Jag och några skådespelare

Köp biljetter
100 kr – 250 kr

moment:teater / Gubbängen

fre 7 sep 2018 kl 18.00 – AVSLUTAD
fre 7 sep 2018 kl 20.30 – AVSLUTAD
lör 8 sep 2018 kl 18.00 – AVSLUTAD
lör 8 sep 2018 kl 20.30 – AVSLUTAD
sön 9 sep 2018 kl 18.00 – AVSLUTAD
sön 9 sep 2018 kl 20.30 – AVSLUTAD

Blaue Frau och Stefan Åkesson skapar feministisk utopi på internet! 

”Och trots lekfullheten och spexandet är undertonen seriös: en vilja att på riktigt förändra. Krossa patriarkatet. ”
Sonja Mäkelä Hufvudstadsbladet

35 Jag och några skådespelare är en lekfull, interaktiv föreställning som på fullt allvar vill utforska de psykologiska och etiska dilemman och den politiska potential som finns i den digitala offentligheten, där alla har möjlighet att framställa sitt eget subjekt.

Internet kan liknas vid en teater där vi alla agerar och betraktar varandra. I 35 Jag och några skådespelare fylls den fysiska teaterlokalen med specialanpassade interaktiva stationer, där publiken får vägledning i hur de kan konstruera och repetera in sin internetpersona och vilka sociala koder som kan användas för att göra internet till  en feministisk utopi. Ett flickrum som präglas av systerskap och stöttning. 35 Jag och några skådespelareär ett konstnärligt försök att formulera ett alternativ till den sexistiska kultur som nu bl.a blottläggs i vredesvrålet #metoo.

Ur arbetsgruppens PM: ”Om behovet av revolutionär träning”
“Som en konsekvens av så kallade ‘privatpersoners’ ökade användning av så kallade ‘sociala media’, är det arbetsgruppens rekommendation att ‘privatpersoner’ erhåller träning i bruket av ‘sociala medier’”.

Om samarbetet:
35 jag och några skådespelare är ett samarbete mellan finlandssvenska Blaue Frau (Sonja Ahlfors & Joanna Wingren), Stefan Åkesson (Poste Restante) och de nordiska skådespelarna: Nina Matthis, Sepideh Khodarahmi, Bergdís Jóhannsdottir, Lidia Bäck och Klara Wenner Tångring. Produktionen turnerar i hela Norden under 2018-2019.

Stefan Åkesson är utbildad dramaturg vid Dramatiska institutet i Stockholm. 2007 bildade han tillsammans med Linn Hilda Lamberg performancekompaniet Poste Restante. Poste Restante producerar allomslutande performanceverk, där den enskilde besökaren utgör verkets huvudperson och slutgiltiga mottagare och bjuds in för att handgripligen utforska personliga dilemman tillsammans med verkens aktörer. Stefan är även verksam som huvuddramaturg på Backa Teater i Göteborg.

Blaue Frau är en finlandssvensk feministisk och normkritisk duo som består av skådespelarna Sonja Ahlfors och Joanna Wingren. Blaue Frau grundades 2005 som en fristående filial till den nordiska drag king gruppen subfrau (subfrau.net). Blaue Frau har gjort sjukt många projekt och turnerat sjukt mycket, förutom 22 produktioner och otaliga workshops, dessutom festivalen Pop Up Art House (2014-2015) och podcasten Taxen & Terriern och boken ”Någon hatar oss igen”.

Credits:
Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, Koneen Säätiö, Svenska Kulturfonden, Stftelsen Tre Smeder, Centret för Konstfrämjande, Helsingfors Kulturcentral, Konstsamfundet mfl

 

Biljettsläpp: 28 juni kl 12:00

Längd: 120 min, ingen paus

Språk i föreställningen: Svenska och engelska

Läs mer om Blaue Frau: www.blauefrau.com

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?