Välj datum

Må så bra som omöjligt

Köp biljetter
20 kr – 80 kr

Gottsunda Dans & Teater / Uppsala

tis 17 apr 2018 kl 18.00 – AVSLUTAD
ons 18 apr 2018 kl 18.00 – AVSLUTAD
lör 21 apr 2018 kl 13.00 – AVSLUTAD

Det är så mycket de säger att en ska tänka på. Skolan, proven, framtiden, familjen, snapchat, vänner, sex, instagram, jobb, utseendet, fritidsaktiviteterna, selfies, självförtroendet, träningen… Allt det där som gör att du ska må så bra som möjligt.​

Men om jag inte orkar då? Om något (eller allt) känns som att det håller på att brista?

Vad gör jag då?

 

Må så bra som omöjligt är en berättelse om en grupp ungdomar som träffas i en övergiven lagerlokal en tidig vårkväll. De har inte känt varandra länge, men de har något gemensamt - sin kurator. Vi får se och höra deras berättelser och minnen, deras svårigheter och tankar runt hur de mår, men också den gemenskap de känner med varandra.

Med föreställningen vill vi avdramatisera ämnet psykisk ohälsa och med humor och värme ta oss an ett ämne som för många - både unga och vuxna - kan vara svårt att prata om. Karaktärerna i föreställningen är helt baserade på intervjuer som gjorts med kurator på Ungdomsmottagningen i Gottsunda.

På scenen ser vi SCHWUNG, en av Gottsunda Dans & Teaters unga teaterensembler. Sedan ett och ett halvt år har ensemblen arbetat i Samarbete med Gottsunda Ungdomsmottagning och arbetat fram föreställningar utifrån Sex och samlevnad samt psykisk hälsa hos unga. 2017 spelade ensemblen den väldigt uppskattade föreställningen FUCK för åk 8 i området Gottsunda/Valsätra/Ulltuna.


Regi  Sara Waller och ensemblen

På scen  schwUNG

Ljusdesign  Gustav Uddgård

Affisch  Lotta Enbrand, Johanna Westlin

Producent  Johanna Westlin

Gottsunda Ungdomsmottagning

Ann Olofsson, kurator

Eva Morell, barnmorska

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?