Välj datum

Hairspray JR

Köp biljetter
0 kr – 200 kr

Dieselverkstaden stora scen / Nacka

ons 25 apr 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD
tor 26 apr 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD

Nacka Musikklasser presenterar musikalen "Hairspray JR"
NMK åk 6 ger föreställningen Hairspray JR som är en nedkortad version av musikalen Hairspray. Originalmusikalen vann åtta Tony Awards året 2003 inklusive den för bästa musikal.

Detta är berättelsen om en flickas inspirerande dröm om att dansa och om att förändra världen. .

Nacka Musikklasser framför musikalen med tillstånd från Music Theatre International (MTI).

Medverkande

Elever i klass 6Mi och 6Ma, Nacka Musikklasser
Karin Ålemark - koreografi
Elisabeth Westlund och Martin Rask - Musikalisk ledning och Regi
Eva Lewén, Karolina Syczewska och Anna Löfquist - Instudering

Anders Holtz - Keyboard
Ljud och ljus - Dieselverkstadens tekniska personal

 

Om musikalen... 

Som många andra musikaler är föregångaren en film, så även i detta fallet. År 1988 kom filmen för första gången följt av version nummer två, 2007. Däremellan hade den för första gången gjorts som musikal på Broadway 2002 vilket året därpå resulterade i utmärkelsen Bästa Musikal!

Hairspray är en musikal som handlar om revansch, om diskriminerade som kämpar för att få sina drömmar förverkligade.

Historien utspelar sig i det segregerade Baltimore 1962, där 50-talet är som bortblåst och förändringens tid ligger i luften!

Solstrålen Tracy har en stor passion i livet- att dansa! Hennes dröm är att få vara med i TV-showen The Corny Collins Show tillsammans med de andra i The Council Members. Dansarna i The Council Members har jämfört med The Working Class det mycket gott ställt och ägnar stor del av sina liv till att behålla platsen i rampljuset och framför TV-kameran. Inget ska få ändra på de outtalade skönhetsidealen och vem som ska dansa med vem! Det sätter den superbitchiga TV-chefen Velma von  Tussle stopp för när hon inser att hennes egen dotter Amber på grund av Tracy kan komma att förlora sin högt upphöjda position i TV-showen.

Tracy är dock övertygad om sin talang och bestämmer sig med stöd av sin pappa Wilbur att satsa! Till sin hjälp har Tracy även sin vapendragare och vän Penny Pingleton, som trots att hon är mycket hårt hållen av sin mamma Prudy gång på gång lyckas smita hemifrån och hjälper Tracy att nå hennes mål!

 

Oväntad hjälp kommer även från Motormouth Maybelle, en varm kvinna med stor integritet och pondus. The Working Class samlas gärna i hennes skivbutik och tillsammans kämpar även de för att på lika villkor få möjlighet att dansa i The Corny Collins Show.

TV-chefen Velma von Tussle får till slut se sig besegrad när kärleken mellan Tracy och den charmiga dansaren Link deklareras inför TV-kamerorna i den direktsända showen.

 

You can’t stop the beat, or two hearts in love!

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?