Välj datum

Varieté Velociped spelar Brahms på cykel

Teater Tre / Södermalm

lör 17 mar kl 13.00 – AVSLUTAD
sön 25 mar kl 13.00 – AVSLUTAD

Varieté Velociped  spelar Brahms på cykel

Detta är programmet för hela familjen, laddat med massor av virtuosa musikaliska tricks. Mången har tappat hakan inför de tre herrarnas artisteri, de galna upptågen och den genuina musikaliteten.

Erik Petersen spelar Brahms ungerska dans på en elförstärkt, gammal rostig (men välstämd!) cykel. Det låter plötsligt som ett helt karibiskt steelband. Han är kompositören och multimusikanten som kan få allt att klinga som skön musik. Han har haft framgångar i flera länder med sitt verk Skrotsymfoni för skrot och symfoniorkester. . 

Svante Drakes tungt gungande rytmer skapade med bara munnen ger publiken en lätt oveklighetskänsla. Hur gör han?! Han har väckt förundran världen över, och de mest skiftande storheter har anlitat honom för samarbetsprojekt. 

 Bengt Johansson är en fängslande, färgstark sångare och musiker med renässansens blåsinstrument som huvudfack, men med många häpnadsväckande bisysslor. Hans utspel är obetalbart. En storm du aldrig sett maken till skapar sjögång i publikhavet.

 En bricka med vinglas lockar fram ett himlavalv av skira ackord.  Och de gamla skidorna…och ormarna…och den musikaliska långkalsongen..!

Några recensionsklipp:
"Lekfullhetens seger över den döda materien" (Dagens Nyheter)
"The most fun you can have in Edinburgh" (Spotlight på Edinburgh Fringe-festivalen)
"Dessa galna svenskar är fulländade musiker" (Westdeutsche Allgemeine)

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?