Välj datum

Doktor Glas

Köp biljetter
50 kr – 150 kr

moment:teater / Gubbängen

lör 17 mar 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD

Gästspel på moment:teater

Olycklig kärlek, ensamhet och moraliska grubblerier. Det är några tidlösa teman vi möter i Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. I den här uppsättningen av Drömfabrikens teatersällskap möter vi Tommy Hjernerth i rollen som Doktor Glas, och för regin står Kersti Olin.

1905 utkom Hjalmar Söderbergs roman Doktor Glas, som skildrar en läkares liv i Stockholm under några korta och mycket varma sommarmånader. Genom ett möte med en ung kvinna ställs Doktor Glas ensamma och inrutade liv i ett obarmhärtigt skarpt ljus som belyser moraliska dilemman, förakt, skuld och den smärtsamma insikten om ett liv som går honom förbi. Romanen uppfattades som provocerande av sin samtid då den handlar om olycklig kärlek, ensamhet och moral. Kritikern Oscar Levertin var dock ytterst positiv och skrev att Doktor Glas ”kommer att hetsigt diskuteras från olika håll, men om bokens intresse, konstnärlighet, många episoders skönhet och stilens fulländning kan bara en mening råda.” Idag är Doktor Glas en klassiker som har filmats och dramatiserats åtskilliga gånger. Den monolog som vi framför, bygger på manus av Jens Remfeldt och Lasse Forss som uruppfördes på Nya Teatern i Örebro 2015.

Drömfabrikens teatersällskap bildades 2016 med Kersti Olin som konstnärlig ledare. Medlemmarna är amatörer, men många har stått på scenen tidigare tack vare en mångårig teater- och musikverksamhet i vår by. Denna verksamhet är en viktig grund till bygdens slagord Stallarholmen – inte vilken håla som helst.

Spelas 17 mars, på moment: lilla scen 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?