Välj datum

Aisha PREMIÄR

Scenen Pipersgatan 4 / Kungsholmen

fre 23 mar 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD

Aisha är en högaktuell föreställning som utspelar sig mitt i en brinnande förort någonstans i Sverige. Föreställningen kretsar kring temana syskonkärlek, mod och att våga gå sin egen väg när ingen annan tror på en. En nyskriven pjäs av dramatikern Emma Broström, för alla från 10 år. 

En natt händer det som Aisha varit så rädd för – storebror kommer inte hem och ingen vet var han tagit vägen. Polisen. Fältarna. Socialen. Ingen har sett till honom. Mamma sjunker djupare i sina tårar och pappa säger att de ska strunta i honom. Men Aisha vill inte strunta i honom! Oron och desperationen blir till beslutsamhet. Hon måste hitta honom!

En familjeföreställning från 10 år. En nyskriven pjäs av Emma Broström, en av Sveriges främsta dramatiker med en mängd hyllade och prisbelönta pjäser på sin meritlista. Aisha är en pjäs om hopp, syskonskap och utsatthet. Den utspelar sig i en verklighet som många barn och ungdomar lever i idag. I ett samhälle som blivit allt mer segregerat. Där det, i takt med att klassklyftorna ökar, kan vara svårt att finna hopp och framtidstro. Aisha, som befinner sig i brytningstiden (mellanstadiet), tvingas snabbt att bli vuxen. Hon drivs av lojalitet, syskonkärlek och är beredd att offra allt.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?