Välj datum

Inferno! - en Fransk Afton [INSTÄLLD TILLS VIDARE]

Restaurang & Café Gamla Orangeriet / Stockholm

sön 3 dec 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD

Fransk Afton - Inferno är tillsvidare inställd på grund av för lite sålda biljetter.

Tjechovensemblen tackar för visat intresse och hoppas kunna återkomma under våren 2018.


-------


Här möter ni nya och okända sidor hos August Strindberg - nyseparerad - söker nytt jobb - "trampar i klaveret" - festar och flirtar - pank i Paris - finner glädjen att vara pappa och blir slutligen religiös!

Uppsättningen är professionell, konstnärlig och humoristisk.

Föreställningen baseras på August Strindbergs roman Inferno. Inferno är en roman i dagboks-form som skrevs efter själva händelserna i romanen utspelade sig. Inferno har analyserats och tolkats inom forskning och Litteraturvetenskapen sedan den författades och oftast ansetts som ett resultat av Strindbergs psykos, alkohol-drickande, ekonmomisk situation och/eller religiösa kris.

Vår föreställning av Inferno! skildrar de mänskliga aspekterna av Strindbergs liv under denna Inferno-period under 1890-talet. Strindberg hade en skapar-kris och tröttnat på att skriva dramatik. Han hade stora bekymmer med att försörja sig och befann sig samtidigt i en skilsmässa. Under inferno-perioden bodde Strindberg i ett expansivt och mångfacetterat Paris där en av samtidens trender var att utöva alkemi. Moulin Rouge var ganska nyöppnat, på gator och torg myllrade det av konstnärer, författare och en intelligentia som andades en sekelskiftes-dekadens. Vetenskapsmän utropade att allt var upptäckt och Charles Darwin hade ganska nyligen deklarerat arternas uppkomst! I detta myller av människor, idéer, konst och influenser söker sig vår Strindberg en ny väg och gör under resans gång oväntade och omvälvande upptäckter!

Tjechovensemblen, som tidigare spelat "Rysk Afton" på Restaurang Gamla Orangeriet med stor framgång, ger nu sin nästa unika och underhållande produktion - Inferno! Föreställningen är cirka 1 timme och 15 minuter lång exklusive paus. Paus för toalettbesök samt inköp i baren kommer efter ca. 45 minuter in i föreställningen.

 

 

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?