MATRIARKERNA - med Sara och Samantha

Stenekällaren / Järvsö

lör 4 nov 2017 kl 15.00 – AVSLUTAD

Efter dundersuccén med Fäboland som spelat för utsålda hus över hela Sverige kommer nu uppföljningen från Sara och Samantha - MATRIARKERNA

Matriarkerna är duons debutplatta och på skivan har de bjudit in sina bästa traditionsbärare, hjältinnor och inspiratörer att gästa. På skivan hörs bland annat Lena Willemark, Susanne Rosenberg och Ellika Frisell m.fl.

I samband med skivsläppet drar Sara & Samantha land och rike runt på releaseturné. Premiären på turnén läggs på Stenegård i Järvsö! Till varje konsert bjuds en lokal traditionsbärerska in från orten de spelar på att gästa konserten. Möten mellan generationer och diskussioner om tradition och tradering står som en stadig grund till skivan och så även till konserterna i samband med skivsläppsturnén. 

Sara & Samantha har spelat tillsammans i över 9 år runt om i Sverige och Europa. 2015 var de nominerade till Årets Traditionsbärare på Folk- och Världsmusikgalan. 2016 var duon ute på turné med succéföreställningen Fäboland i samarbete med Riksteatern. 2017 är de än en gång nominerade vid Folk- och Världsmusikgalan som Årets Trad med föreställningen Fäboland. Sara & Samantha ser till att folkmusiken tar och får utrymme i nya sammanhang, vilket gör dem till pionjärer i Sveriges samtida kulturscenen.

Allhelgona 4 november kl 15 i mysiga Stenekällaren!
Entré 195 kr.
OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn. Premiär på sverigeturné

BILJETTSLÄPP LÖRDAG 30 SEPTEMBER KL 9:00!

Biljetter bokas via Stenegårds Världsarvscentrum på 0651-34 00 21 eller via www.kulturbiljetter.se


Arrangeras tillsammans med Studieförbundet Bilda.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?