Välj datum

Hälsinge Jul i Järvsö Kyrka

Järvsö Kyrka / Järvsö

sön 17 dec 2017 kl 16.00 – AVSLUTAD

Hälsingejul - en julkonsert i folkton.

Programmet består av våra vackraste och mest älskade svenska julsånger i möte med fantastiska musikanter och lokala körer. Anna Sahlene, initiativtagare till Hälsingejul säger:

”Under mina år som yrkesverksam artist har jag ständigt återkommit till Hälsingland, där jag har mina rötter.  Jag har under de senaste åren haft en dröm om att få sätta ihop en riktigt fin julturné som knyter an till mitt arv- både vad gäller den hälsingska folkmusiktraditionen, samt min livslånga relation till körsång. I år är jag mycket glad och stolt över att detta blir verklighet”.

Åsa Jinder och Bengan Jansson är två av landets absolut finaste spelmän och artister som både utvecklar och för folkmusikgenren framåt. På piano har vi med oss Söderhamnsbördige Thomas Jutterström, som i Jan Johanssons anda för samman jazz och folkmusik. Jimmy Wahlsteen är en av världens främsta akustiska gitarrister, som med sina innovativa stämningar turnérar världen runt. Körerna medverkar, i samråd med kyrkomusiker/körledare på två till fyra stycken ur reportoaren. Åtminstone ett par av dessa kommer att vara traditionella sånger, som ni med stor sannolikhet har sjungit och känner till.


 

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?