Välj datum

HAIRY TALES

Teater Tribunalen / Södermalm

fre 24 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 25 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 26 nov 2017 kl 16.00 – AVSLUTAD

FEMINISTISK PUNKCIRKUS.  Med en stor dos fysisk komik, böjliga kroppar och håriga kreationer skapar M.P.A.C. en clownföreställning för det 21:a århundradet. HAIRY TALES handlar om huvudhår och kroppshår, rakat, vildvuxet, färgat och förlorat. Genom att sätta samhällets hårnormer under lupp och dela med sig av personliga erfarenheter visas en komisk historia upp i gränslandet mellan teater, cirkus och performance.

Under 2016 har HAIRY TALES spelats på Lund Comedy Festival, haft världspremiär på Scenrummet Messingen i Upplands Väsby, framförts på Kalmar Teater och på Stockholm Fringe Festival, där den tilldelades priset ”Expect the unexpected”.
Deras medverkan på Dynamo nycirkusfestival i Danmark tidigare i höstas möttes av lysande gensvar och stående ovationer.

M.P.A.C. Om feministisk punkcirkus:
" Det är feministiskt för att vi är feminister och vi har fått lov att skapa föreställningen i vårt eget slutna universum utan att behöva förhålla oss till patriarkala strukturer och den manliga blicken.

Vår ingång är likt punkmusiken att göra saker på vårt eget sätt, att skapa konst som kanske inte överensstämmer med vad som är kommersiellt gångbart och att det inte är perfektion som är det eftersträvansvärda utan äkthet. Med hjälp av clowntekniken når vi dit. För oss är clownen av naturen anarkistisk och fungerar som ett slags samhällets samvete. Clownen existerar i kontakt med publiken. Humor är en drivkraft. Leken är central. "

Av: M.P.A.C. Mighty Performing Arts Collective. Jenny Soddu, Karin Svensson, Kajsa Englund, Camilla Rud.

Regi: M.P.A.C. Medverkande: M.P.A.C. Musik: Niki Yrla, FX Ray. Kostym: Maria Petersson. Peruk: Lena Jonsson. Teknik/Rigg: Marie Lalá Nilsson. Scenbygge: Anthony Cook. Koreografi, Irländsk dans: Tove Brolin. Föreställningsfoto: Alex Hinchcliffe. Affischfoto: Klara G. Affisch: Kristina Eriksson.

Producent/Presskontakt: Agent Franke / Patricia Franke - info@agentfranke.se - Tel: 0739-33 49 50.

PRESS:
"överraskar med en nyskapande och högst okammad satir... Det är lustfyllt och väldigt kul, snyggt och oerhört smart tänkt och gjort."- Tina Jeppsson, BAROMETERN 6.10.2016
"Kroppshår när det är som bäst." - Lindah Tisjö, ÖSTRA SMÅLAND/NYHETER 5.10.2016.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?