Välj datum

A Gaelic Symphony

Köp biljetter
150 kr – 170 kr

Eric Ericsson-hallen / Skeppsholmen

sön 28 jan kl 16.00 – AVSLUTAD

Den 25 januari varje år, och helgen som följer, samlas skottar i hela världen för att fira Burns’ Night till minne av Skottlands nationalskald Robert Burns som föddes den 25 januari 1759. Burns var en romantiker i ordets alla bemärkelser. Som poet gav han evigt liv åt Skottlands folksagor och folkspråk, och som man med utseendet för sig hade han oräkneliga kärleksaffärer och fick flera oäkta barn. Han skrev också några av litteraturhistoriens vackraste kärleksdikter. Och när människor tar varandras händer på nyårsafton och brister ut i ”For Auld Lang Syne”, är det Burns sång till vänskapen de sjunger.

Vi firar Burns’ Night den 28 januari med framförandet av två tonsättningar av hans dikter: berättelsen om drinkaren Tam O’Shanter och hans möte med djävulen, och de intensiva Songs for a Winter’s Evening. Sedan avslutar vi med det verk som fått ge namn åt hela konserten, A Gaelic Symphony av Amy Beach.
 

Glenn Mossop har bland annat dirigerat Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester och varit engagerad vid Folkoperan. Han är lektor i orkesterdirigering vid Kungliga Musikhögskolan.

Amanda Liljefors är en ung sångerska som för närvarande studerar på Kungliga Musikhögskolan, hon tar sin kandidatexamen vt 2018. Tidigare har hon gått på Vadstena folkhögskolas 2-åriga musiklinje. Våren 2012 tog Amanda studenten på musikskolan Lilla Akademien där hon studerade piano. De senaste åren har hon sjungit konserter och medverkat i produktioner i Sverige, Frankrike, Tyskland, Portugal, Österrike och Belgien.

Orkestern Filialen under ledning av Glenn Mossop
Solist: Amanda Liljefors, sopran
Eric Ericsonhallen, Skeppsholmen
Söndag 28 jan, kl. 16.00
 

Program:
Malcolm Arnold (1921-2006): Tam O’Shanter Overture (1955)
Thea Musgrave (f. 1928): Songs for a Winter’s Evening (1995)
Amy Beach (1867-1944): Gaelic Symphony (1896)

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?