Välj datum

Quilty - åter i Ängelholm!

Odd Fellow / Ängelholm

ons 18 okt 2017 kl 19.30 – AVSLUTAD
tor 14 mar kl 19.30 – AVSLUTAD

Quilty har under 2018 firat 25-års jubileum med 40 jubileums-konserter i hela Sverige. Vid turné-premiären på slutsålda Dieselverkstaden i Stockholm i våras släpptes det fjärde albumet: jubileums-albumet Quilty 25. Hela konserten direktsändes då av Sveriges Radio P2 live med Tina Ahlin som programvärd.

Quiltys interpretation av traditionell irländsk folkmusik har ett starkt och personligt uttryck. Jigs och reels i hisnande tempon, varvat med sea shantys i kraftfull stämsång vävs samman med sånger om kärlek, emigration och äventyr.

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) har spelat i gruppen Eitre och ingått i diverse samarbeten med bl.a. Sofia Karlsson samt medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag turnérar regelbundet även som soloartist.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång) är en erkänd multi-instrumentalist med en lång och varierad karriär bakom sig. På 1980- talet ledde han symfonirock-bandet Tribute från Norrköping. Han har också spelat/turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr): Utöver Quilty är Esbjörn känd från Jul i Folkton och band som Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist med egna sånger på svenska samt från samarbetet med bl.a. Sofia Karlsson. Som del av Hazelius-Hedin var Esbjörn med och vann den ärofyllda titeln “Årets Grupp” på Folk och Världsmusikgalan 2012. Esbjörn har producerat och spelar på Tomas Ledins senaste album ”Höga Kusten”.

Till jubileumsturnén återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem Staffan Lindfors (kontrabas). Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i Östen med Resten.

 

 

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?