GIFTA av August Strindberg

STRINDBERG PÅ SVETSLÅGA I RELATIONSTHRILLER MED LIVS LEVANDE SVÄNGIG MUSIK.

Strindberg placerad i ett dynamiskt 1920-tal, utan politisk korrekthet och tillrättalägganden. Blottläggande människorna bakom handlingar och åsikter. Där de står fram i all sin storslagna litenhet... kanske inte helt olika oss. Människor att skratta åt, och känna med. Dessutom bjuds livs levande svängig musik och kraftfulla Strindbergska rallarsvingar riktade mot alla som behagar stå i vägen.

Regissören Björn Melanders bearbetning av Strindbergs texter utgör det laddade, lustfyllda och mångbottnade passionsdramat "GIFTA" - en kärleksthriller där trådarna tvinnas åt alla håll. 

Vi möter konstnären Maurice som lämnats ensam ute på ett skärgårdspensionat för att försöka arbeta sig igenom skrivkramp och kreativa blockeringar medan hans fru rest till stan för att få lite livsluft . Ut till ön kommer den karismatiske Gustav och de två männen blir snart mycket, mycket goda vänner som verkar kunna tala om allt. Men, en liten detalj Gustav utelämnar från deras samtal är att han tidigare varit gift med Maurices fru Henriette. Ett äktenskap som slutade allt annat än lyckligt. Snart anländer den bländande Henriette till ön och…

Njutes bäst tillsammans med Strindbergs matiga sillamacka med nypotatis  (och varför inte en kall klar snaps av vingårdens eget brännvin och öl från orten).  "Jag har aldrig varit alkoholist eller drinkare, men jag har druckit; jag har tagit det som en gåva, utan vilken jag icke hade hållit ut att leva.​​​​​​​" A.S. Till efterrätt - en fläkt av Strindbergs resor till Italien i form av sagolik pannacotta med kaffe. 

av: August Strindberg

Med: Andreas Rodenkirchen, Camilla Nyberg och Rolf Christianson

Bearbetning och regi: Björn Melander

Musik: Rolf Christianson

REGNSÄKERT!

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?