TARTUFFE PÅ BANKEN - Väldigt fritt efter Molière, manus och regi av Andreas Boonstra

moment:teater / Gubbängen

mån 4 dec kl 19.00 – AVSLUTAD
tis 5 dec kl 19.00 – AVSLUTAD
ons 6 dec kl 19.00 – AVSLUTAD
mån 11 dec kl 19.00 – AVSLUTAD

Om handlingen Till Tartuffe kan man på Wikipedia läsa: ”Tartuffe, en slipad bedragare, lurar till sig pengar genom att säga att han är ädel och god och allt han önskar är att vara sin Gud trogen. Han lurar sin väg in i en familj genom att charma fadern med sitt ädla och goda sätt, och lurar till sig både hus och dotter. ”

Det här är närmast en exakt beskrivning av vad storbankerna idag gör med Sveriges befolkning. Trots att vi är ett av världens rikaste länder så är de svenska hushållen även ett av världens mest skuldsatta. Hur går den ekvationen ihop? Din ”personliga bankman” är idag inget annat en försäljare eller om man vill ”en slipad bedragare som lurar sig till pengar genom att säga att hen är ädel och god”.

Det är verkligen rätt tid att renovera köket nu! Vid en försäljning får du tillbaka de pengarna flera gånger om! Säg bara till så trycker jag på knappen och du har en kvarts miljon på kontot i eftermiddag. Räntorna du betalar går direkt till spekulation på börsen. Skulle det nu bli så att fonderna dina pengar placeras i inte går så bra, då får du betala igen. Staten räddar alltid banken vid kris och staten det är du. Det här är ju helt tokigt!  Som gjort för komedi. Tyvärr är det sant. Tartuffe är det perfekta bollplanket och utgångspunkten för en politisk komedi om en av vår tids största bedrägerier.

manus/regi: Andreas Boonstra
scenografi/kostym: Åsa Berglund Cowburn
ljus: Andreas Boonstra
föreställningstekniker: Joel Dannerup
producent/marknadsföring: Birgitta Linder
medverkande: Anders Berg, Lotta Östlin Stenshäll mfl.

Spelas 4 november – 17 december, moment: stora scen

Du har väl inte missat att du kan förhandsboka vår populära teatersoppa?
Läs mer om den på www.moment.org.se

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?