Jazz&Art no 2

Köp biljetter
100 kr – 150 kr

Pygméteatern / Vasastan

lör 3 jun kl 19.30 – AVSLUTAD

Lysande jazzmusiker delar scen med framstående dansare, filmskapare och poeter. Välkommen till ett musikaliskt möte mellan olika konstformer!

Kvällens medverkande: 

Niki Lindroth von Bahr – filmskapare 

Terese Lien Evenstad – fiol 

Malin Ahlberg – orgel 

Oskar Schönning – kontrabas

Lisa Grotherus – klarinetter

Emelie Zetterberg – konstnär 

Niki Lindroth von Bahr är en hyllad animatör och kortfilmare. Hennes filmer har vunnit flera internationella filmpriser, Tord och Tord nominerades även till en Guldbagge. Simhall var huvudtävlande i Annecys internationella festival för animerad film. Aktuell med nya filmen Min börda som ska visas på filmfestivalen i Cannes.

Terese Lien Evenstad är jazzviolinist, kompositör och bandledare. Hon leder två egna band, TLE Quartet och Thou Shalt Swing, och medverkar i flera olika konstellationer inom jazz och improviserad musik. Hon har sina rötter i den traditionella jazzen men rör sig fritt mellan genrer och gillar att experimentera.

Malin Ahlberg har studerat jazzpiano i 4 år, men spelar främst och helst Hammondorgel. Hon behärskar och briljerar i flera genres och har spelat med stjärnor som First aid kit, Janne Loffe Carlsson och Ladies got the blues.

Oskar Schönning är musiker och låtskrivare som lett eget band sedan början av 2000-talet. Nu aktuell med första delen av enmans-/allemansprojektet Music for Others: en EP med tre låtar där Oskar spelar allt själv, men där förhoppningen också är att andra ska vilja tolka och remixa musiken.

Lisa Grotherus är klarinettist och skriver musik för film, teater och egna band. Förutom att Lisa är med och spelar så är hon initiativtagare till Jazz&Art. Idéen kom efter ett par år som teatermusiker då intresset för mötet mellan musik och andra konstformer väcktes. 

Emelie Zetterberg är konstnär och designer främst inom områdena illustration, mönsterformgivning och grafisk form. Hennes konst bubblar av rörelse, liv och fantasi. Emelie har gjort allt det grymma konstarbetet till Jazz&Art. 

VÄLKOMNA!

Kassan öppnar: 19.00

På scen: 19.30 

Med stöd av Stockholm Stad 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?