Välj datum

Quilty - irländsk folkmusik när den är som bäst (Järvsö)!

Träteatern / Järvsö

ons 9 aug 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2017.

Quiltys interpretation av traditionell irländsk folkmusik har ett starkt och personligt uttryck. Jigs och reels i hisnande tempon, varvat med sea shantys i kraftfull stämsång vävs samman med sånger om kärlek, emigration och äventyr.

Quilty bildades 1993 och de följande tolv åren framförde gruppen runt tusen konserter och höll ett mycket stort antal workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten. Ringarna på vattnet syns än idag, och många är de unga musiker runt om i landet som fått sina allra första musikaliska inspirations-kickar genom Quilty.

Det senaste albumet ”Apples in Winter” släpptes 13 mars 2015 med releasekonsert på en fullsatt Nalen i Stockholm.

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) har spelat i gruppen Eitre samt turnérar som soloartist. Dag medverkar på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång) är en erkänd multi-instrumentalist med en lång och varierad karriär bakom sig. På 1980- talet ledde han symfonirock-bandet Tribute från Norrköping. Han har också spelat/turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr): Utöver Quilty är Esbjörn känd från Jul i Folkton och band som Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist med egna sånger på svenska samt från samarbetet med bl.a. Sofia Karlsson. Som del av Hazelius-Hedin var Esbjörn med och vann den ärofyllda titeln “Årets Grupp” på Folk och Världsmusikgalan 2012. Esbjörn har producerat och spelar på Tomas Ledins senaste album ”Höga Kusten”.

Konserten börjar kl 19. 
Pausservering i Träteatern: bar (vin&öl), mackor, kaffe och kakor.

Synpunkter?