Välj datum

Festival 19-20/5: Radio dance + I’m a very understanding woman

Turteatern / Kärrtorp

fre 19 maj 2017AVSLUTAD
lör 20 maj 2017AVSLUTAD

19-20/5 kl 18-20.30 Radio dance + I’m a very understanding woman + Fest
22-23/5 kl 18-20.30 BOATS + On air

I’m a very understanding Woman (Amanda Apetrea, Mica Sigourney), On Air (Nadja Hjorton, Jessyka Watson Galbrait, Zoë Puloch, Halla Ólafsdóttir), BOATS (Mica Sigourney) och Radio Dance (Nadja Hjorton) strålar samman under festivalen Very Understanding Radio Dance Festival den 19-24 maj.

Föreställningarna har tillsammans sin grund i det koreografiska, dansanta, feministiska, diskursiva och äckliga. De väver samman skräckfilmsestetik, Zeus och den manliga blicken med radiodramat och allt är sett genom queerfeministiskt utopiska glasögon.

Varför ska vi gå på festival då? Jo, för att vara med varandra! Vi motverkar tidens bruna rand med ett snuskigt rainbow toga hemmaparty på lördagen med blodtema och Isadora Duncan, bar, DJ’s och mycket mera! Ingår i festivalbiljetten!
 

PROGRAM 19-20 maj

Fre 19/5
18.00 Radio dance
19.30 I’m a very understanding woman

Lör 20/5
18.00 Radio dance
19.30 I’m a very understanding woman
20.30-01.00 Snuskigt rainbow toga hemmaparty!

BILJETTER
Radio dance: 50 kr
I'm a very understandig woman: 120 kr
Båda: 150 kr


RADIO DANCE (Lilla scen, kl 18.00)
Radio dance är en solodansföreställning som handlar om dans och historia filtrerat genom en personlig livshistoria. Nadja Hjorton har använt sig av radio och sommarpratets format för kunna röra sig i det individuella – för att (genom det) ifrågasätta den generella danshistorien. I Radio dance berättar Nadja Hjorton om sitt eget liv från barn till vuxen, om dans och dansglädje med Sveriges och världens politiska klimat som back drop. Historieberättandet och det självbiografiska greppet berör också frågor om perspektiv – vem är det som berättar? Vilka konstnärer och konstutövare är det som måste förhålla sig till sin historia och vilka behöver aldrig tänka på sin?

Av och med: Nadja Hjorton
Scenografi och ljus: Chrisander Brun
Ljud: Elize Arvefjord


I'M A VERY UNDERSTANDING WOMAN (Stora scen, kl 19.30)
I’m a very understanding woman är en blandning av dansuttryck, komik, satir och värme förstärkt av en hel del smink, peruker och kostymer. I verket gestaltar duon drömmen om en bättre värld sedd genom känslomässiga, äkta, ibland satiriska, queer-trans-utopiska-feministiska glasögon. I det glättiga, utlevande, finns en underström av lidande, hemliga kunskaper, förståelse och missförstånd.

Mica Sigourney är värd för en dragshow på sin klubb Club Something i San Franciscos berömda stadsdel SOMA samt arbetar med dans och koreografi i USA och Europa. Amanda Apetrea är med i ÖFA-Kollektivet och sågs senast i ÖFA: MONSTER på Zebradans i Stockholm. Daniel Åkerström-Steen har arbetat i olika teateruppsättningar som Liv Strömkvist tänker på dig och med musikern Min Stora Sorg.

Av och med: Amanda Apetrea (ÖFA) och San Fransiscobaserade artisten Mica Sigourney
Scenografi och kostym: Daniel Åkerström-Steen
Foto: Märta Thisner
Genomförs med stöd från Kulturrådet och Stockholm stads kulturförvaltning.

Synpunkter?