Killarna

Ögonblicksteatern / Centrala Stan, Umeå

fre 24 feb kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 25 feb kl 19.00 – AVSLUTAD

KILLARNA är en föreställning som hyllar vänskapen och utmanar våra idéer om gränserna för våra drömmar. Om att tycka om nån så mycket att en vill bita den i armen. Om att vilja krypa upp i någons knä för att få tröst och om rädslan för att bli galen om allt det där som känns inuti släpps ut.

KILLARNA är lika mycket kropp som röst, både utopi och verklighet. Det är hudnära, vardagligt och känslostarkt, ackompanjerat av Min Stora Sorgs dansanta discobeats som intar ett helt rum. KILLARNA visar en manlighet vi önskar oss, helt enkelt en mänsklighet. Om drömmar som kunde ha varit om normen inte varit så snäv och svår att balansera. Om samtal, beroende, värme, utelämnande och sånt alla relationer borde få innehålla. En föreställning som i sig självt är en förändring.

Vi vill förändra de ideal och förväntningar som är kopplade till unga män idag. Vi vill skapa andra vägar och utvägar. Med föreställningen KILLARNA visar vi en bild av verkligheten som den skulle kunna vara.

Pressklipp:

Det som bjuds är inte bara en närmast utopisk skildring av hur männens liv tillsammans skulle kunna se ut efter heteronormens och machokulturens död. Det ges fin teater också. [...] Det är finstilt, lågmält, lyhört. En svår teaterform alltså, men Salanders manus vet att hålla igen, vet att det outtalade kan prata högre än det som skriks. Och skådespelarna Andersson och Sporsén är utmärkta. Anders Sjögren, Västerbottens Kuriren

Här träffar Salander rätt med ”Killarna” som skaver mot våra vanor, värderingar och föreställningar om sakernas, och framför allt könsrollernas, tillstånd och känsloutrymme utan att för den sakens skull var övertydlig eller ge pekpinnar. Katrin Sten, Folkbladet

Efter föreställningen den 24 februari äger ett samtal rum:

Det börjar med oss! - ett samtal om manlig vänskap. 
Ju äldre män blir, desto fler säger i undersökningar att de är ensamma. Vad beror det på och vilka problem skapar det? 
Med föreställningen Killarna som fond tar Christofer Sjödin och Daniel Örnberg avstamp i Fatta Mans samtalsfrågor om manlig vänskap.
De utgår ifrån sig själva och samtalar om erfarenheter, svårigheter och möjligheter kring att skapa en fördjupad relation till varandra och till andra män.

Det börjar med oss arrangerar öppna samtalsträffar hela våren. Alla träffar annonseras via facebook-sidan: www.facebook.com/detborjarmedoss

Detta eftersnack arrangeras av Ögonblicksteatern i samverkan med samtalsforumet ”Det börjar med oss” och Studieförbundet Bilda.

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?