Välj datum

The Great Learning paragraf 5

Eric Ericsonhallen, Skeppsholmskyrkan / Skeppsholmen

ons 15 jun 2016 kl 19.30 – AVSLUTAD

The Great Learning Orchestra framför under två kvällar paragraferna 1, 2 och 5 ur Cornelius Cardews stycke ”The Great Learning”. Delarna har tydliga instruktioner men lämnar också stor frihet till orkestern. Här blandas allt från traditionell notation till instruktioner som tvingar ut deltagarna till musikaliska utmarker som mim, dans, visslingar, kortspel, jonglerande och möjligtvis fyrverkerier. Det som kommer att utspela sig på scenen är oförutsägbart, experimenterande, skämt blandat med djupt allvar, totala överraskningar för både publik och orkester men utfört efter strikta instruktioner. Att framföra stycket i sin helhet är ett stort åtagande och har bara gjorts vid ett fåtal tillfällen. Det här är med andra ord ett unikt tillfälle att se delar av det framfört.

 

”The Great Learning” är baserat på texter av Konfucius och handlar lite grovt beskrivet om människans väg mot en balans i sitt liv.

 

Kvällarna är en del av en uppsättning av styckets alla sju paragrafer varav de övriga framförs i Helsingfors och i Trondheim under samma vecka. ”The Great Learning” är det stycke som The Great Learning Orchestra tagit sitt namn ifrån och som i och med uppförandet av stycket i sin helhet bildar en höjdpunkt i orkesterns historia.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?